Referenssit

Tyytyväiset asiakkaat ovat aina yrityksen osaamisen mittari. Näitä tyytyväisiä asiakkaitamme löydät niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

Kohderyhmäämme ovat maahantuonnin ja tukkukaupan yritykset, käyttötavarakaupan myymäläketjut, valmistava ja kokoonpaneva teollisuus sekä teollisuusyritysten varaosa- ja kunnossapitoyksiköt. Joukossa on niin suuria pörssiyhtiöitä kuin pienempiäkin yrityksiä, joilla on hallittavinaan varastoja ja toiminnassaan ostoa, myyntiä tai tuotantoa. Logisticar-toimintamallimme palvelee näitä kaikkia.

Tällä sivulla esittelemme heistä muutaman. Tutustu tarkemmin asiakkaisiimme ja heidän sovelluksiinsa. Ota yhteyttä ja kerro, miten voisimme palvella!

Olemme saaneet tunnustusta myös mm. voittamalla muutamia maailmanlaajuisia, toimitusketjun kehittämishankkeista järjestettyjä kilpailuja.

Finnair Oyj

”Varastonohjauksen tehokkuus kertautuu, sillä työmäärä vähenee useassa pisteessä, kuten vastaanotossa, hyllytyksessä, korjaamolla tai logistiikkapalveluissa”, kertoo apulaisjohtaja Marke Lahtinen.

Käyttöäaste ylös

Finnairin laivastoa huoltava Finnair Tekniikka optimoi varaosavarastonsa ohjauksen Logisticarilla osana kilpailukykyprojektia.

Huolto- ja korjaamo-osastoja palvelee Helsinki–Vantaan lentokentällä sijaitseva varaosavarasto, jossa on nimikkeitä yli 140 000. Varaosien saatavuus on huoltotoiminnan kivijalka.

  • Logisticar-järjestelmä otettiin käyttöön vuoden 2008 alussa. Tärkeintä oli huoltovaraosien saatavuuden varmistaminen ja samalla alentaa hallitusti huoltovarastoon sidottua pääomaa. Varastossa on nyt oikea määrä oikeita varaosia. Varastonohjauksen tehokkuus kertautuu, sillä työmäärä vähenee useassa pisteessä, kuten vastaanotossa, hyllytyksessä, korjaamolla tai logistiikkapalveluissa
  • Ostajille Logisticar antaa mittarit, joilla seurata ostotoimintaa ja ohjaa hankintojen priorisoinnissa. Rutiinityöstä vapautuu aikaa muuhun.
  • Finnair Tekniikka uusi ERP-järjestelmänsä samalla, kun asensi Logisticarin sen rinnalle. Vanhan ERP-järjestelmän tiedot siirrettiin Logisticariin, joten käyttäjät voivat hyödyntää sekä aiempaa että nykyhetken kulutustietoa.

Kalmar Industries Ltd.

”Halusimme staattisen operatiivisen järjestelmän rinnalle ulkopuolisen dynaamisen simulointijärjestelmän, jonka parametreja voi muuttaa helpommin”, sanoo Kalmar Industriesin varaosajohtaja Hans Jansson.

Kalmar panostaa laatuun

Uuden varastonohjausjärjestelmän hankinnan lähtökohtana oli asiakaspalvelun parantaminen. Varaosan on oltava asiakkaalla 12–14 tunnin kuluessa tilauksesta.

Hyvääkin on vara parantaa, totesi raskaiden tavarankäsittelylaitteiden maailmanlaajuinen toimittaja Kalmar ja remontoi varaosaliiketoimintansa logistiikan entistä tehokkaammaksi.

Cargotec-konserniin kuuluva Kalmar Industries on maailmanlaajuinen toimija, jolla on tuotantolaitokset Ruotsissa, Suomessa, Hollannissa, Malesiassa, Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Kalmar on edustettuna yli 140 maassa. Toimitettavia nimikkeitä on noin 60 000 ja toimitusosoitteita päivittäisessä toiminnassa yli 80 maassa.

Logisticar-järjestelmän käyttöönoton yhteydessä keskeisille tunnusluvuille asetetut tavoitteet ovat toteutuneet hyvin.

Logisticarissa viehättää sen selkeys ja yksinkertaisuus. Markkinoilla on laajempia järjestelmiä, mutta mitä hyötyä monimutkaisesta järjestelmästä on, jos käyttäjät eivät osaa hyödyntää sitä? Logisticarissa asiat ovat helposti omaksuttavissa, ja sen koulutuskonsepti on ainutlaatuinen. Harvalla ohjelmistotoimittajalla on yhtä käytännönläheinen ajattelu.

Ensto

”Maalaisjärki ja ABC-ajattelu tekevät Logisticarista kauniin”, toteaa Ensto Utility Networksin tuotanto- ja logistiikkajohtaja Tutu Wegelius-Lehtonen

Maalaisjärki ja ABC-ajattelu Logisticarin vahvuuksia

Logisticar on selkeä ja yksinkertainen ohjausfilosofia, jota voidaan käyttää toimitusketjun kaikkien vaiheiden ohjaamiseen ja mittaamiseen.

Logisticar on käytössä sähköjärjestelmiä ja sähkötarvikkeita kehittävän ja valmistavan Ensto-konsernin viidessä yhtiössä. Yksi niistä on Utility Networks -liiketoiminta-alueeseen kuuluva Ensto Sekko Oy, jonka toimitusjohtajana Tutu Wegelius-Lehtonen myös toimii. Ensto Sekossa Logisticar on ollut käytössä jo vuodesta 1998. Järjestelmän käyttöönoton myötä ohjaus on selkeytynyt.

  • Toimitusketjun jokaista vaihetta voidaan ohjata samalla menetelmällä ja mitata samalla yksinkertaisella mittarilla. Meillä Logisticaria käytetään myynnin ja markkinoinnin, ostojen ja hankintojen, asiakaspalvelun sekä tuotannon ohjauksessa. Sen ansiosta kokonaisajattelu on lisääntynyt ja ohjaus selkeytynyt, Tutu Wegelius-Lehtonen kertoo.
  • Logisticar on antanut yhteiset tavoitteet sekä konkreettiset työkalut tavoitteiden toteuttamiseen. Lisäksi se tarjoaa laajan mittaristopatterin ja raportoinnin, jonka pohjalta saadaan faktaa päätöksen teon pohjaksi.
  • Logisticariin liittyy laaja koulutus. Ryhmäkoulutusta seuraa vierihoito, jossa käyttäjä ohjataan henkilökohtaisesti ohjelman käyttöön. Ensto Sekossa koulutus aloitettiin kriittisestä ydinryhmästä eli hankinnan ja tuotannon henkilöstöstä.

Pentik

”Logisticarilla oli helposti lähestyttävä tuote, hyvät referenssit ja kevyt projekti”, Pentik Oy:n varatoimitusjohtaja Harri Bergman kertoo valintakriteereistä.

Optimaalinen tuotevalikoima

Pentik hankki Logisticar-järjestelmän tehostamaan tuotevalikoiman hallintaa ja tuomaan siihen läpinäkyvyyttä.

Sisustustuotteisiin keskittyvä Pentik ja sen tuotevalikoima ovat kasvaneet vauhdilla. Tuotevalikoiman hallintaan tarvittiin monipuolinen ohjaus- ja raportointityökalu.

Tuotevalikoima käsittää noin 2 500 nimikettä, joista osa on jatkuvasti valikoimassa olevia. Noin viidennes tuotteista on neljä kertaa vuodessa vaihtuvia sesonkimallistoja.

Tarkkaa tietoa helposti

Raportointityökaluna Logisticar antaa hyvää lisäinformaatiota toiminnan ohjaukseen ja johtamiseen.

Järjestelmä on käytössä läpi koko organisaation tehtaasta ja logistiikkakeskuksesta omiin myymälöihin. Näin pääsemme pureutumaan valikoimaan monelta suunnalta. Suurin hyöty siitä on ollut osto-osastolle.

”Pääkonttori hyödyntää myymälöiden myyntitietoja sesonkituotteiden suunnittelussa ja keramiikkatehdas tuotantonsa suunnittelussa”, Harri Bergman sanoo. ”Tarvittavat tiedot saadaan nopeasti ja helposti ruudulle sekä huomattavasti aiempaa tarkemmin. Tuloksena on ollut palvelutason parantuminen ja varastonkierron nopeutuminen.”

Kysy lisää Logisticar Oy:ltä!

Kysy lisää Logisticar Oy:ltä!

Kysy lisää Logisticar Oy:ltä!

Kysy lisää Logisticar Oy:ltä!

Kysy lisää Logisticar Oy:ltä!

Kysy lisää Logisticar Oy:ltä!

Kysy lisää Logisticar Oy:ltä!

Suosittele meitä

Riskitön IT-investointi ensimmäisenä Euroopassa Logisticarilta!

Takuutuotto 10 %,
tavoitetuotto 50 % - 100 %

Asiakkaana saat Logisticar -ohjelmiston ja koko yrityksemme ammattitaidon vuodeksi käyttöön kuukausivuokralla. Mikäli tunnusluvut eivät parane, niin Logisticar palauttaa kuukausimaksut ja maksaa sitoutuneelle pääomalle 10 % koron.

Lue lisää

SOITA MEILLE, kerromme mielellämme lisää
040 0645 341