ABC-analyysi

Miten ABC-logiikka toimii?

Logisticarin toiminta nojaa vahvasti ABC-analyysiin, joka perustuu Vilfredo Pareton kehittämään 20/80-sääntöön. Filosofiamme tärkein tehtävä on säästää asiakkaan aikaa, vaivaa ja rahaa.

Miten ABC-logiikka toimii

ABC-analyysia voidaan käyttää esimerkiksi varastoitavien tuotteiden luokitteluun. Analyysi perustuu luokitteluun, jossa kaikki nimikkeet eivät ole yhtä tärkeitä, vaan ne luokitellaan eri arvojen mukaan. Arvo voi olla esimerkiksi myynnin määrä ja kysyntä. Tämän luokittelun perusteella voidaan päättää jokaisen tuoteryhmän varastointopolitiikasta. Esimerkiksi nopeasti kiertävien ja arvokkaiden tuotteiden varastotasoja valvotaan tarkasti.

Ota yhteyttä

Yleispätevänä sääntönä voidaan todeta:

20% asiakkaista tuo 80% myynnistä
20% varastoitavista tuotteista tuo 80% myynnistä
20% tuotteista toimittaa 80% tavarantoimittajista

Logisticarin filosofia perustuu tämän 20/80-säännön pohjalta kehitettyyn 9-luokkaiseen ABC-analyysiin. Sen sovellusalueita ovat osto, myynti, johtaminen, varaston- ja tuotannonohjaus, henkilöstön ajankäyttö sekä asiakasvarastojen ohjaus. ABC-analyysin avulla voidaan luokitella yrityksesi hankinnat sekä asettaa tuotteet ja asiakkaat tärkeysjärjestykseen jakamalla ne kulutuksen ja ostojen mukaan. Samaan tapaan voidaan luokitella nimike- ja tavarantoimittajaryhmät.

Yritykset, jotka käyttävät ja hyödyntävät 20/80-sääntöä ja ABC-analyysia päivittäin läpi organisaation omissa toiminnoissaan tekevät 80% oman toimialansa tuloksista. Tällaisia yrityksiä on vain 20%. Miten on oman yrityksesi laita?

ABC-analyysin tärkeimpänä tavoitteena on selvittää, paljonko sinun yrityksesi voi säästää rahaa toimitusketjuaan ja henkilöstöään kehittämällä. Logisticarin tehtävänä on kertoa kuinka yrityksesi tuotteita ja nimikkeitä voidaan ohjata tehokkaammin. Sen seurauksena varastojen arvo, osto- ja valmistuserien määrät pienenevät, saatavuus paranee, yrityksesi toiminta tehostuu ja tulos paranee merkittävästi.

Koulutuksissamme perehdytämme asiakkaat ABC-logiikkaan ja sen hyödytämiseen varastonohjauksen tehostamisessa, niin kaupan kuin teollisuuden alalla.

Ota yhteyttä

Haluatko lisätietoa?

Jätä meille soittopyyntö alla olevalla lomakkeella. Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen tai katsoa katsoa kaikki yhteystiedot.

Yhteystiedot

Logisticar Oy

050 318 2000
info@logisticar.fi
www.logisticar.fi

Niittytie 13 A
01300 Vantaa

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

*Logisticarin uutiskirje ilmestyy noin kolme kertaa vuodessa. Uutiskirje käsittelee ajankohtaisia alalta sekä vinkkejä toimitusketjun tehostamiseen.

Yhteystiedot

Logisticar Oy

050 318 2000
info@logisticar.fi
www.logisticar.fi

Niittytie 13 A
01300 Vantaa

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

*Logisticarin uutiskirje ilmestyy noin kymmenen kertaa vuodessa. Uutiskirje käsittelee ajankohtaisia alalta sekä vinkkejä toimitusketjun tehostamiseen.Laske kustannussäästösi!

Haluatko tietää, paljonko yrityksesi säästäisi Logisticar-toimintamallin avulla? Selvitä kustannuslaskurin avulla ja ota yhteyttä. 2020-luvun menestyjät tehdään nyt!
  
Haluan selvittää kustannussäästöni!