Logisticar tuo uuden hankintamallin it-alalle

Tulevaisuudessa ei makseta siitä, että pelkästään analysoidaan yrityksen tunnuslukuja vaan siitä että niitä parannetaan. Tällaisen läksyn konsulteille antaa vantaalaisen ohjelmistoyrityksen logisticarin hallituksen puheenjohtaja Pekka Räisänen.

Logisticar toimintamalli tehostaa erityisesti yritysten toimitusketjuja. Yrityksen kehittämä ohjelmisto kerää käyttämänsä tiedot omaan tietovarastoonsa asiakasyrityksen toiminnanohjausjärjestelmästä.

ABC-analyysiin perustuvaa ohjelmistoa on kehitetty ensisijaisesti ohjelmiston käyttäjiltä saatujen ideoiden pohjalta. Käyttäjien tarpeisiin Logisticarista löytyy mm. valmis raportointi ostoon, tuotantoon, myyntiin ja yritysjohdolle, sekä työkalut tuotannossa, varastoissa ja myymälöissä olevien tuotteiden tulokselliseen ohjaukseen.

Tätä nykyä ohjelmisto on käytössä yli 30 maassa kaikilla mantereilla. Räisäsen mukaan IT-ala on opettanut asiakkaat siihen, että järjestelmähankinnat ovat ensisijaisesti välttämättömyys investointeja ja tuottavuus on unohdettu. Hän toteaa, että tänä päivänä järjestelmän pitää maksaa itsensä takaisin alle kahdessa vuodessa ja järjestelmätoimittajan pitää antaa siitä takuu ja laskelmat mihin takaisinmaksu aika perustuu. Järjestelmän hinta pitää sitoa myös saavutettuihin tuloksiin.

Logisticar – riskitön investointi kymmenen prosentin takuutuotolla

Asiakas saa Logisticar-ohjelmiston vuodeksi koekäyttöön kuukausivuokralla. Jos asiakkaan tunnusluvuissa ei tapahdu muutosta parempaan tai ne huononevat, niin Logisticar palauttaa kuukausimaksut ja maksaa sitoutuneelle pääomalle kymmenen prosentin koron sekä poistaa Logisticarohjelmiston käytöstä.

Investoinnin tavoitetuotto on kuitenkin 50-300% Logisticar toimintamallissa. ”Jotkut asiakkaat ovatkin leikillään kyselleet, emmekö myisi heille useita sovelluksia, sillä kymmenen prosentin riskitön tuotto on mahdoton saavuttaa heidän omalla liiketoiminnalla”, Räisänen sanoo.

Suomea ei Räisäsen mielestä pelasteta palkka-alella vaan kiinnittämällä entistä enemmän huomiota käytännön osaamiseen. Varastoissa makaa tavaraa turhanpäiten miljardien arvosta. Ostot ovat keskimäärin 70% yritysten liikevaihdossa teollisuuden alalla ja 80-90% kaupan alalla. Markkinat ja asiakkaat määrittelevät myyntihinnat.

”Tänä päivänä tulos tehdään osaavalla ostamisella ja erinomaisella toimitusketjun hallinnalla”, Räisänen sanoo neljänkymmenen vuoden kokemuksella toimitusketjujenhallinasta

Leave a reply

Haluatko lisätietoa?

Jätä meille soittopyyntö alla olevalla lomakkeella. Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen tai katsoa katsoa kaikki yhteystiedot.

Yhteystiedot

Logisticar Oy

050 318 2000
info@logisticar.fi
www.logisticar.fi

Niittytie 13 A
01300 Vantaa

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

*Logisticarin uutiskirje ilmestyy noin kolme kertaa vuodessa. Uutiskirje käsittelee ajankohtaisia alalta sekä vinkkejä toimitusketjun tehostamiseen.

Yhteystiedot

Logisticar Oy

050 318 2000
info@logisticar.fi
www.logisticar.fi

Niittytie 13 A
01300 Vantaa

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

*Logisticarin uutiskirje ilmestyy noin kymmenen kertaa vuodessa. Uutiskirje käsittelee ajankohtaisia alalta sekä vinkkejä toimitusketjun tehostamiseen.Laske kustannussäästösi!

Haluatko tietää, paljonko yrityksesi säästäisi Logisticar-toimintamallin avulla? Selvitä kustannuslaskurin avulla ja ota yhteyttä. 2020-luvun menestyjät tehdään nyt!
  
Haluan selvittää kustannussäästöni!