Menestyjät siirtyvät tiedon tallennuskulttuurista tiedon hyödyntämiskulttuuriin

Menestyjät siirtyvät tiedon tallennuskulttuurista tiedon hyödyntämiskulttuuriin

Katsot pitkien käytävien varrella oleviin huoneisiin. Näet kuinka niissä lähes robottimaisesti hakataan näppäimistöä niska kumarassa. Osa antaa rytmiä jopa jaloilla tampaten. Urkuroijat ovat työssään.

Yritykset ovat täynnä tiedon tallentajia. Kiertäessäni yritysten tiloja olen ihmetellyt, miksi myynnin, oston ja osittain myös tuotannon ihmiset istuvat työpöytiensä ääressä ja hakkaavat tietokonetta? Minulle on kerrottu, että he tallentavat tietoa, eli urkuroivat.

Tallennetusta tiedosta ei siis ole pulaa. Toiminnanohjausjärjestelmiin hakataan dataa valtavia määriä. Olemme tiedon tallentamiskulttuurin keskellä. Hyvä asia tässä on, että tiedon tallentamisesta on tullut perus olettamus. Ei ole enää erikoista, että oston pitää merkata järjestelmään hankinta-ajat ja pakkauskoot tai työntekijät leimaavat sähköiset kellokorttinsa, kun tulevat töihin.

Missä on se kerroksen huone, jossa tätä tietoa hyödynnetään? Miksi yrityksissä työskentelee satoja henkilöitä, jotka vain tuottavat dataa. Tarvittaisiin ihmisiä jotka hyödyntävät tallennettua tietoa ja tarjoavat sen ostajille, myyjille, tuotannolle ja yritysjohdolle sellaisessa muodossa, että heidän on helppo tehdä oikeita päätöksiä faktatietoihin perustuen.

Yrityksissä ihmiset käyttävät aikaansa samojen toistuvien analyysien ja raporttien tekemiseen Excelin avulla. Exceleitä löytyy jokaiseen asiaan ja kun tietoa pitää ruveta tarkastelemaan ja tekemään päätöksiä tarvitaan kymmeniä erinäisiä raportteja. Miksi sitten näin toimitaan? ERP -järjestelmistä puuttuu toimiva valmisraportointi, joten tätä pyritään korjaamaan Exceleitä käyttäen. Yrityksien pitäisi varmaan muuttaa työpaikka ilmoituksetkin malliin: Excel guru saa paikan ostossa. Plussaa saa, jos osaa urkuroida.

Tulevaisuudessa ei tule pärjäämään, jos tietoa vain tallennetaan. Kaikesta tästä tiedosta pitää ottaa hyöty irti. Pitää olla valmisraportointi, jonka avulla voidaan analysoida tavarantoimittajat, asiakkaat, ostotoimintaa tuotannonohjausta ja varastojen ohjausta. Yrityksen avainhenkilöille ja johdolle pitää löytyä valmiit raportit, joiden perusteella voidaan tehdä selkeitä toimenpiteitä. Menestyjät siirtyvät tiedon tallentamiskulttuurista tiedon hyödyntämiskulttuuriin.

Leave a reply

Haluatko lisätietoa?

Jätä meille soittopyyntö alla olevalla lomakkeella. Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen tai katsoa katsoa kaikki yhteystiedot.

Yhteystiedot

Logisticar Oy

050 318 2000
info@logisticar.fi
www.logisticar.fi

Niittytie 13 A
01300 Vantaa

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

*Logisticarin uutiskirje ilmestyy noin kolme kertaa vuodessa. Uutiskirje käsittelee ajankohtaisia alalta sekä vinkkejä toimitusketjun tehostamiseen.

Yhteystiedot

Logisticar Oy

050 318 2000
info@logisticar.fi
www.logisticar.fi

Niittytie 13 A
01300 Vantaa

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

*Logisticarin uutiskirje ilmestyy noin kymmenen kertaa vuodessa. Uutiskirje käsittelee ajankohtaisia alalta sekä vinkkejä toimitusketjun tehostamiseen.Laske kustannussäästösi!

Haluatko tietää, paljonko yrityksesi säästäisi Logisticar-toimintamallin avulla? Selvitä kustannuslaskurin avulla ja ota yhteyttä. 2020-luvun menestyjät tehdään nyt!
  
Haluan selvittää kustannussäästöni!