Teollisuus

Nosta tuottavuus uudelle tasolle.

Toimitusketjun tehokkuus teollisuudessa ratkaisee

Toimitusketjun tehokkuudella on ratkaiseva merkitys yritysten tuottavuudelle. Miten sinun yrityksesi pitää huolta toimitusketjun kilpailukyvystä? Monet suuret ja keskisuuret teollisuusyritykset ovat vieneet digitalisoinnin seuraavalle tasolle valitsemalla Logisticarin toimitusketjun aivoiksi. Näin he saavat täyden hyödyn irti toiminnanohjausjärjestelmiin säilötyistä tietomassoista ja parantavat kilpailukykyään. Logisticarin avulla varmistat samanaikaisesti, että raaka-aineita ja tuotteita on tarpeeksi saatavilla, työpanokset kohdistetaan oikeisiin asioihin sekä pääomaa ei tuhlata.

Mittarit ja raportointi

Yrityksen johtamisen kannalta on ratkaisevaa mitata oikeita asioita ja tunnistaa sekä ongelmat että onnistumiset välittömästi. Logisticar sekä sen mittarit ja raportointi auttavat parantamaan esimerkiksi:

  • henkilöresurssien ja kapasiteetin käyttöä
  • toimitusvarmuutta
  • tuotannonohjausta
  • kapasiteettisuunnittelua
  • toimittajien seurantaa ja kannattavuutta
  • asiakasseurantaa ja kannattavuutta

Tunnuslukuja

Varaston kiertonopeus parani 30 %
Tuotteiden saatavuus nousi 98 %:n tasolle
Osto ja valmistusrivit vähenivät 20-50 %
Sähläyskulut vähenivät hyvästä tuotteiden saatavuudesta johtuen 20 %

”Mielestäni suurin saavutus on se, että olemme saaneet parannettua merkittävästi saatavuuttamme ja asiakkaan kokema palveluaste on parempi. Logisticarin malli todella toimii käytännössä.”
- Jussi Kärkkäinen, Logistiikkapäällikkö

Case Ponsse

Ennen Logisticarin käyttöönottoa Ponssella ei ollut standardisoitua tapaa suunnitella hankintoja. Käytännössä se tarkoitti sitä, että ostohenkilöstö ”ravisteli hihasta” arvot, joiden mukaan ostettiin. Usein ongelmana oli myös se, että eurot ja kappalemäärät menivät sekaisin eli edullisia osia ostettiin liian vähän ja kalliita liian paljon. ABC-filosofian mukainen hankintojen ohjaaminen ei ollut systemaattista.

Lue koko artikkeli

Asiakkaitamme teollisuusalalta

Haluatko lisätietoa?

Jätä meille soittopyyntö alla olevalla lomakkeella. Voit myös täyttää yhteydenottolomakkeen tai katsoa katsoa kaikki yhteystiedot.

Yhteystiedot

Logisticar Oy

050 318 2000
info@logisticar.fi
www.logisticar.fi

Niittytie 13 A
01300 Vantaa

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

*Logisticarin uutiskirje ilmestyy noin kolme kertaa vuodessa. Uutiskirje käsittelee ajankohtaisia alalta sekä vinkkejä toimitusketjun tehostamiseen.

Yhteystiedot

Logisticar Oy

050 318 2000
info@logisticar.fi
www.logisticar.fi

Niittytie 13 A
01300 Vantaa

Ota yhteyttä

Tilaa uutiskirje

*Logisticarin uutiskirje ilmestyy noin kymmenen kertaa vuodessa. Uutiskirje käsittelee ajankohtaisia alalta sekä vinkkejä toimitusketjun tehostamiseen.Laske kustannussäästösi!

Haluatko tietää, paljonko yrityksesi säästäisi Logisticar-toimintamallin avulla? Selvitä kustannuslaskurin avulla ja ota yhteyttä. 2020-luvun menestyjät tehdään nyt!
  
Haluan selvittää kustannussäästöni!